February 8, 2021

Je verliest 50% van jouw sales, doordat je geen gebruik maakt van loss aversion!

Content

Loss aversion is niet alleen een begrip in de economische wereld, ook bij marketing professionals is verliesaversie een hot item. We hebben met z’n allen zo’n ongelooflijke hekel aan verliezen, dat het verliezen van iets 2 x zoveel effect op ons heeft dan wanneer we dit niet doen. Dit klinkt misschien wat vaag, maar in de praktijk komt het op het volgende neer: we voelen ons gelukkiger als we € 5,- niet verliezen, dan dat we € 5,- wél winnen.

Maar goed, hoe werkt dit in de praktijk en pas je dit toe in je marketingstrategie?

Zo pas jij loss aversion toe

Als je weet dat wij mensen ongelukkig worden van verliezen, dan kun je met een sterk staaltje psychologie je bezoekers overtuigen. Gebruik loss aversion in doeltreffende teksten, zodat je conversies toenemen. Maar waar moet je aan denken?

 1. Loop een beetje op de zaken vooruit en geef klanten het gevoel dat ze jouw product of dienst al afnemen. Dit doe je door actieve termen te gebruiken, zoals: stel je eens voor,…
 2. “Verleng je abonnement nu, zodat jij het recht op deze limited edition niet verliest
 3. Geef ‘cadeautjes’ of samples weg
 4. Gebruik schaarste in je aanbod
 5. Zet afteltimers bij aanbiedingen
 6. “Zorg dat je deze korting niet misloopt en bestel vandaag nog”
 7. Vertel niet hoe jouw product of dienst hun leven gaat verrijken, maar benadruk juist de opportuniteit die ze mislopen als ze niet overgaan tot kopen of inschrijven.
 8. Schrijf persoonlijk (jij / jouw) en verander de boodschap, dus niet ‘laat jouw verkopen stijgen met deze toffe strategie’, maar ‘jij loopt de helft van jouw verkopen mis als je deze strategie niet gebruikt.’

Toepassing binnen jouw onderneming

Verder werken ze héél goed samen. Je adverteert op Google Adwords, waardoor mensen op je website terecht komen Mensen die je site bezochten of een specifiek product bekeken, kan je hierna opnieuw bereiken dankzij remarketing op sociale media. Je hebt het hoogstwaarschijnlijk zelf al opgemerkt: je zoekt online naar een horloge, schoenen, kledij of een hotel voor je volgend ereis. Vervolgens ga je naar social media en hup, daar zijn ze: advertenties met die specifieke schoen of een korting naar je droombestemming. Je vraagt je af hoe Facebook in godsnaam weet waar jij allemaal naar zoekt? Deze remarketing-techniek kan je voor jouw bedrijf ook toepassen. Want hoe meer je klant een product ziet voorbij komen, hoe meer ze geneigd zullen zijn om het te kopen.

 • Social Media Advertising
 • Bestel- en betaalpagina’s van webshops
 • Mailcommunicatie, wanneer bezoekers de winkelwagen pagina verlaten zonder af te rekenen
 • Nieuwsbrief pop-ups
 • Na verlopen van een free trial een herinnering sturen over wat de afnemer gaat verliezen

Let op: voer altijd split-testen uit, zodat je het verschil ziet tussen standaard copy en loss aversion copy.

Discover more

December 29, 2022

7 Marketing trends die jouw B2B, SaaS of Service pipeline vullen in 2023

Vul je B2B, SaaS of Service pipeline met kwalitatieve leads die echt koopklaar zijn. Overtuig je doelgroep in 2023 met deze 7 B2B marketing trends.

Read more ->
October 4, 2022

3 Tips waarmee jij betere demand generation campagnes uitwerkt voor je bedrijf

Ga aan de slag met jouw generation strategie dankzij 3 hands-on tips. Zet in no time overtuigende campagnes op poten op maat van jouw klant.

Read more ->
September 16, 2022

Marketing attributie - hoe meet je de impact van je marketing investeringen

Hoe zet je multi-touch marketing attributie en self-reported attributie in om de impact van jouw marketing acties te meten? Ontdek het in deze Marked Blog!

Read more ->